15.10.2017 г., 18:02 ч.

За България 

  Поезия » За деца
3005 4 32

Дълбоко във своята пазва

скрил тайни, легенди безброй,

вековният дъб ги разказва

на всеки – на чужд и на свой.

 

Тук някога, много отдавна,

загърнат във топъл кожух,

забил меч в земята ни равна

великият хан Аспарух.

 

А после ту силна и славна,

ту в робство е дълго била,

след битки възражда се бавно

красивата наша страна.

 

Днес слънцето щедро го гали,

сърцето му тихо тупти,

за своята мила България

дъбът пак легенди шепти...

 

 

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??