За човека
Сам бил - човек
сам бил и пешка,
в живота, ни лесен, ни лек
правиш по някоя грешка.
Пътен - безпътен, но жив,
сам построил си пътека
в живота жесток и красив
бориш се, бориш се! Нека!
Човека!
Събрал и греха, и вината
в своите шепи, тежко
да влачи тук на Земята.
И ето! От съдбата - урок
и добър, и лош наричан
човекът имал порок -
нужда да бъде обичан!
© Грета Всички права запазени