28.02.2018 г., 9:58 ч.

За човека 

  Поезия » Хумористична, Философска
323 2 3

За човека

 

И  ей така, от памтивека
пълзи по стълбата човека
и трупа пари и имоти
със хора и със идиоти.

 

С дела и хитро "шушу-мушу",
да пълни с хапки свойта гуша
и на другите да прави кал,
ще кажа туй съм го разбрал!

 

Да пъха нос във чужди ризи
да търси страстно хорски кризи
и седал покрай каца с мед,
да ръчка хората отпред!

 

Да дава всичко драго- мило,
да хване  общото кормило!
Да облизва благинките
и прах да хвърля във очите

!

И лук не ял и не мирисъл,
да търси на живота смисъл!
и всички благинки обрал,
да няма Съвест и Морал!
 20.04.2005г. Техеран

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??