ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ СЪЛЗИ...
За ЕЛ/да няма повече сълзи/
Tout viendra à vous au bon moment…
Soyez juste patient /Proverbe français/
Всичко идва при вас в подходящия
момент... Просто бъдете търпеливи.
/Френска поговорка/
Видях, падаха сълзи и дъжд в очите ти видях,
спусна се мъгла и слънцето зад теб се скри,
вървеше по килим от есенни листа, поспрях
пред теб за миг, в очите ти съзрях искри.
Изведнъж пресъхна на сълзите водопада,
станаха искрите топли слънчеви лъчи.
Не те прегърнах, макар че много страда,
Прошепнах само: „Момиче не плачи!“
„За него просто отвори последната врата,
тази, твоята, която вляво се намира,
ще усети колко е прекрасна любовта,
нежната, която от сърцето ти извира.“
Вървяхме двама, по килим от есенни листа,
мъглата мълчаливо, тихо ни обви,
ти пое в прегръдките на любовта,
наляво по следите ѝ зави.
„Върви, върви, назад не се обръщай,
Нали не търсиш вече самота?!
Към нея, моля те, не се завръщай,
Върви напред към любовта!“
Вървях щастлив по есенен килим,
от твоите сълзи разчиствах пътя,
с други хора да го извървим
и тях към любовта им да упътя...
24.10.2015 г. Велин Ив. Г.
© Велин Всички права запазени