27.11.2011 г., 12:23 ч.

За да те има... 

  Поезия » Любовна
706 0 2
 
 ЗА ДА ТЕ ИМА...

Аз мога и искам да бъда единственият ти пристан,
брегът, който не се рони, а пее двуглас със бурите...
Пречистващ дъжд в живота ти, нечакано плиснал,
самурайски меч, разсичащ на две тебе хулилите...

Всяка твоя дума изгаря сърцето ми с жиг, но нека...
С парчета от него към мене твойта пътека постилам
и те очаквам, дори незряща да те докосна полека,
да те позная по песента ти, любовно гнездо свила...

Да те имам, за да те има! Да грееш ярко отгоре -
всеки твой лъч един по един измивам с топла сълза...
Небето е разкроено според крилата на кондора!...
Пред реката не остава непробиваема  канара!...

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??