19.06.2007 г., 14:28 ч.

За демона говоря 

  Поезия
594 1 2
   От малък демонът си беше авангарден,
   във хората внушаваше респект,
   със своя чар, начетеност и арогантност,
   които винаги го увенчаваха с успех

  и поискаха да станат като него, 
  та той във всичко беше най,
  започнаха да го копират в всяко нещо
  по стил, по поведение безкрай.

  А  демонът се смееше с коварство, 
  на простодушните, повърхностни тълпи,
  които гледаха го все едно, че е светило,
  колоритна личност в техните съдби.

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??