25.03.2018 г., 18:55 ч.  

За доброто 

  Поезия
892 3 3

Аз седнах да напиша за доброто,

такава тема бяхте ми задали.

Помислих си за антипод на злото,

и на какво душите сме отдали?

 

Добро е да изслушаш, да помогнеш,

без да потърсиш сметка и отплата.

Да бориш се дори и без да смогнеш,

на другите да мислиш за сърцата.

 

Добро е да се отречеш от всичко,

макар за тебе най и да е свято.

Да превъзмогнеш се и сетне скришом,

да се разлееш смело по земята.

 

Да я изпълниш с благодатна радост,

засявайки я щедро с добротата.

И после да дочакаш тая сладост –

да се зарадваш колко е богата!

© Данаил Таков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??