21.06.2018 г., 8:23 ч.

За доносниците 

  Поезия » Гражданска
475 2 0

ЗА ДОНОСНИЦИТЕ

 

Самотен си... Не вярваш на съседа!

И как да му повярваш питам аз?!

Нали и той все под око те гледа,

донасял е ѝ на "онази" власт!

 

Погледнеш ли си днеска "досието",

омразата от него ще четеш...

С поправките написани  в полето,

съседа си ѝ ти ще разбереш

 

А заедно сте дърпали "каиша"...

И той от твоя хляб горчив е ял!

За всичко туй донасял , той пише,

до може сам да се изкара БЯЛ!

 

Пред тебе все приятел се е писал,

а тайно за жена ти е мечтал!

Във свойта злоба той е търсил смисъл

и тайничко от твоето е крал!

 

Ти с него  празниците си празнувал...

Шишето ти доволен е държал!

Юдйески е ракията целувал

и дебнал е какво си изтървал!

 

А щом това от тебе е разкрито,

той най-нахално казва, че е бдял

и търси питото да е покрито...

О, той на метеното ти е срал!

 

 26.05.2010г. Драгойново

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??