10.10.2012 г., 12:03 ч.

За един дядо 

  Поезия » Гражданска
341 0 2

През колко е лета преминал,

през колко зими е студувал...

И колко пътища - изминал

и колко пъти - боледувал...

 

Така изниза се живота

през пръстите на календара.

И бил е целият Голгота.

До тук я дядото докара.

 

И на! Остана той без залък

в това разломно, тежко време.

Добре си беше като малък,

а днес годините са бреме.

 

Понесъл старата си дреха,

опъва крачки непослушни.

А ангели билет му взеха

за асансьорите въздушни.

 

И свършил вече свойта песен,

над него Бога се навежда...

Но пак в последната си есен

оглежда се за къс надежда!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??