20.06.2013 г., 15:40 ч.

За една баба от село "Забравиново" 

  Поезия » Философска
697 0 2

Колко спомени пазят тези напукани длани,

колко сълзи са избърсали?!

Колко радости са понесли и колко измами,

колко ли пъти тебе са търсили?!

 

Колко ли пъти в молитва се сключваха

тези напукани длани?!

И как след това вратата заключваха,

от никого тъй нежелани.

 

А може би просто бяха забравени,

след толкова грижи потребни, желани?!

От всички деца и внуци оставени,

ах, тези самотно скръстени длани...

© Естрея Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??