16.08.2016 г., 16:39 ч.

За една полулюбов 

  Поезия » Философска
213 0 1

 

За една полулюбов

Ти гледаш втренчено във своята "хлебарка"
и просто не поглеждаш настрани...
Наистина за мен е тя една цветарка,
която  иска да се съхрани!

Изглежда тя с "любов" те е оплела
и като  паяк в мрежа те държи
и към олтара скоростно те е повела
не с истини, а с някакви лъжи...

Тя гони само свойте интереси,
каква любов във нея търсиш ти?!
Във плановете и не знаеш ти къде си...
Не си венец, на нейните мечти!

Тъгуваш ти, за своята "хлебарка",
във нея ти си влюбен до уши,
чрез нея образа на любовта се мярка,
а тя пък здраво в клещи те държи!

Ти тукашните дами не познаваш...
Не знаеш ти какво ще ти скроят!
В очите им ти златна мина ставаш,
и всяка иска, да те осребри...

Не се поддавай ти на "любовта" си,
Понякога "менте"  излиза тя!
Макар, че е накичена с украси,
отровата е сложена в цветя!

Аз знам, че страдаш ти от Самотата,
и искаш ти така  да се спасиш,
и тука ти  на края на земята,
в погрешен път  така ще завървиш!

 07.10.2006г. Техеран

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силна творба и интересна..., колкото и ясна, толкова поддаваща се на интерпретации по темата...
Предложения
: ??:??