11.06.2007 г., 13:33 ч.

За една предизвестена раздяла 

  Поезия
645 0 8

Във очакване мина неделята.
Онова, неспокойното чакане,
от което се спира и времето.


Пеперуди в стомаха ми пърхат
и разлайват в главата ми мислите.
Като два недостигнати върха
кафенеят очите ти - бистрите.


На дланта ми разсеяно пишеш
непознат йероглиф-заклинание.
Знаеш ли, че на облак миришеш?
Обърни ми за малко внимание!


Ще издърпам ръката си пламнала,
ще прогоня и тез пеперуди.
Засрамена съм - аз, безсрамната.
А надеждите ни са луди.


Тъй неделята мина в очакване.
Понеделнишко-трезво реших:
няма какво да протакаме.


Сбогом.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??