4.07.2018 г., 12:31 ч.  

За Хекрeдел 

  Поезия » Философска
230 0 0

ЗА ХЕKРЕДЕЛ

 

Бях сигурен, че ще помогна

света да стане по-красив

и Злото с пръчката ще погна,

и от това ще съм щастлив!

 

Но по-късно, като пораснах,

заблудата си аз разбрах.

Аз Злото никога не фраснах

и наивитета си разбрах!

 

По старому Света остана!

И даже стана и по-зле!

По сторите пътеки и аз хванах!

Разбрах, че така ще се мре!

 

И днес кроя и прекроявам,

да търся Рай за този свят,

но най-нещастен  си оставам –

в калчищата му се плета!

 

И тъй достигнах криво-ляво,

до днешното си дередже...

Но, колко време ще ми трябва,

да стигна първите мъже?!

 

  10.08.2010г., Драгойново

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??