15.06.2008 г., 13:39 ч.

За хората, които обичаш 

  Поезия » Любовна
830 0 2
Чувал ли си
стъпките на времето
как бързо топуркат?
Или мислиш,
че това е сърцето ти?
Усети тишината!
Нямаш никакво време
да бъдеш по-добър,
отколкото си!
Научи се да виждаш
как се променят телата ни,
как се сбръчкват лицата ни,
как утре
би могло да започне без нас.
И тогава
навярно
ще можеш да спреш нежността,
която изтича
като от отрязани клони
в пространството.
И тогава
навярно
ще посегнеш към силата,
която е в теб
и ще я използваш
за себе си
и за хората.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??