ЗА ИЗКУСТВОТО !
Във кръчмето се събрали
поет, художник музикант
и започнали да спорят,
кой е по-голям талант.
Аз, (обадил се твореца)
що народ обезсмъртих.
Музиканта му отвърнал,
аз пък го развеселих.
И надменно се присмели,
що ще кажеш ти Поете?
А поета им отвърнал.
- Аз пък сторих ги и двете!
Във поезията момчета,
няма граници поета.
Мога да развеселявам,
и също да обезсмъртявам!
Двамата се изумили,
от срам се даже изчервили.
Па наздравица вдигнАли,
щот` накрая те разбрали.....
че изкуството ги слави
без значение кой го прави.
Весо 20.12.2017г.
© Веселин Христов Всички права запазени