14.10.2020 г., 0:40 ч.

За каките 

  Поезия
192 0 0

 

Все не слушам тази кака,

крайно време...

мирна да ми е главата.

 

Патила на свой гръб,
грижа има -
другия да не стои на ръб.

 

Белята скоро те захапва,
ако нехайство проявиш -
грешката те забатачва
и после себе си кориш.
А кака вижда по-напред
и мисли вместо теб.

 

Съвети дава,
често те окуражава,
за нещо, пак те амбицира,
планува, смисъла намира...

 

И няма кой да й се опре,
убеденост има - кое е най-добре!
Уроци важни ще ти предаде,
ала ушите слушат ли, дете?!

 

Понякога се дразниш 
от нейната критичност,
личната преценка, 
а тя - с такава деликатност
поставя твърдата оценка.

 

Каката е важен стимул,
ако напредваш - ще получиш одобрение,
в трудностите - заедно намирате решение.

 

Тя - значима героиня,
и над теб ще бди, ще те закриля!
Тя е кака, вслушай се, внимавай, 
урока мъдър научи, а после - давай!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??