12.08.2022 г., 9:22 ч.

За коня 

  Поезия » Хумористична
284 1 0

Бях пил вино, хем ракия. 

Не бях далеч да се опия. 

А яздя конче аджамия, 

пиян ли съм, ще се затрия! 

 

Аз го водя към гора зелена 

за да пийна водица студена, 

то към селото ме води 

заради собствени изгоди. 

 

Ще срещна там мома напета 

или майка ѝ проклета, 

но как да коня изоставя? 

Трябва зоб да му набавя. 

 

Хитър си е този кон! 

Направо си е шампион! 

Уж иска с гадже да ме свърже, 

а всъщност да се наплющи набърже! 

 

Той има свойта гледна точка, 

аз моята – нали, браточка? 

В  случая глупак е кой? –

на избора оставям твой! 

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??