12.05.2011 г., 23:35 ч.

За Левски 

  Поезия » Оди и поеми
605 0 1

Той бе за българи герой, 

за турци страшен воин,

но съдбата му проклета

за българите бе свободата взета.

Ръка му бе същинска сабя дамаскиня,

а душа му – черна робиня.

Сега той спи във сън дълбок

и за нашия народ жертва стана той.


И когато слънцето изгрее

над тъмната ни страна,

спомняй си, че Левски 

тук се бори и за теб умря!

© Петър Попинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??