- Любов – за тебе,
кой ли не е писал?
Любов – за тебе,
кой ли не е мислил?
Коя си ти?
Каква си
и къде си?
За дрипли ли си
или за принцеси?
В придворни авантюри
ли, се криеш –
или в разгул
от чаши златни
пиеш?
Дали си малка
или пък, голяма?
- Любов –
не си ли ти,
самоизмама?
Море –
пустиня любовта е,
казват.
Миражи
сред пустините,
се раждат!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени