20.08.2014 г., 21:13 ч.

За любовта 

  Поезия » Любовна
579 0 2

Искаш я като сноп магийна свила,
сърцето в снагата да гали,
да събужда със песен за цвете света,

безметежно туй ли се прави?
Любовта в свободата трудно лети,
защото предава се тайно...
И ти, пеперудо, клетка твориш
пленяваш очите омайно!
Любовта е вихър във танца на двама,
не плахо дихание в тебе,
една претръпваща в мигове гама,
ако ли не, я бързо погребвай!

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??