27.12.2018 г., 15:33 ч.

За Любовта 

  Поезия » Любовна
319 0 0

Ела при мен сърковена, сладка, мила.

Ела при мен, преди смъртта в плътта ми нож да е забила.

Тогава късно би било да те посрещна.

Ела при мен, докато душата ми е грешна.

 

Да ме залостиш здраво в твоя свят затвор.

Да скриеш онзи плод, причиняващ в мен раздор. 

Да ме залееш и очистиш със святата си кръв.

Да съм последен, но все пак за тебе да съм пръв.

 

За това създаден съм, за това жадувам.

Да те имам - да ме имаш, нека нищо да не струвам.

И ти нищо не ми струваш, за това си ми тъй ценна.

Повече от въздуха си ми - Любов свещена.

© Тачо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??