9.03.2014 г., 16:02 ч.

За мама 

  Поезия » Оди и поеми
727 0 2

За мама

 

 

Майка да си е благословия,

с много обич тя децата си закриля.

Такава е и мойта майка мила

с много труд отглеждаше ни тя

и трите си деца!

 

А после появи се и малката сестра

и стана по-труден за мама света.

Защото появи се тя

в най неблагоприятна за нея

среда, с родители без работа и без храна.

  

И въпреки това отгледа  мама и тази дъщеря,

много хора и  казваха - остави я,

не ти тряба и бебе сега

имаш си три големи деца.

Но моята майка не мисли така,

тя хляб няма да яде,

за да има какво на детето си да даде.

 

И така с много лишения от нейна страна,

отгледа тя и малката ми сестра.

Ето това е да си майка -

страдаш и прощаваш на своите деца,

докато не затвориш очи покосени от смъртта!

© Виолета Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??