За мама
Майка да си е благословия,
с много обич тя децата си закриля.
Такава е и мойта майка мила
с много труд отглеждаше ни тя
и трите си деца!
А после появи се и малката сестра
и стана по-труден за мама света.
Защото появи се тя
в най неблагоприятна за нея
среда, с родители без работа и без храна.
И въпреки това отгледа мама и тази дъщеря,
много хора и казваха - остави я,
не ти тряба и бебе сега
имаш си три големи деца.
Но моята майка не мисли така,
тя хляб няма да яде,
за да има какво на детето си да даде.
И така с много лишения от нейна страна,
отгледа тя и малката ми сестра.
Ето това е да си майка -
страдаш и прощаваш на своите деца,
докато не затвориш очи покосени от смъртта!
© Виолета Денчева Все права защищены