3.07.2008 г., 10:45 ч.

За мама 

  Поезия » Друга
900 0 6
За мама

Една жена за мене е светица!
Ореолът златен блести
над нейната глава!
Тя роди ме и ме отгледа
и дари ме с безкрайна топлина!
Силна е, на трудностите устоява!
Бори се с живота тежък,
но да е добра, тя винаги успява!
Да, това е моята мила майчица любима,
за мене тя е единствена и незаменима!
В трудните моменти тя винаги е до мен,
в прегръдките си нежни ме утешава!
За да възпита и изгради човека в мен,
тя почти от всичко се лишава!
Пренебрегвала съм я милиони пъти...
И ранявала съм я не веднъж...
А в очите нейни блестели са сълзи,
напомняли ми за пороен дъжд!
Нямам думи, с които да изкажа
колко съжалявам в този час,
че тебе, мила мамо, наранявах
и желязна порта слагах между нас!
Винаги на мене ти прощаваш...
Какво сърце в тебе бие?!
Готова си във всеки един момент
любов и прошка да ми даваш!
Мила мамо, искам нещо да ти кажа...
Страшно много те обичам!
Искам на целия свят да го покажа!
Едва ли има нейде на света
жена с твоя силен дух и доброта!
Искам аз, когато някога порасна,
на теб по всичко да приличам...
... да се боря с трудностите на живота,
да мога силно да обичам!
На тебе, мила мамо, възхищавам се сега!
За мене ти си най-прекрасната
майка и жена на таз земя!

© Тери Герова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??