4.04.2010 г., 8:40 ч.

За мен сън - за теб кошмар 

  Поезия » Друга
1324 0 4

Сънувах, че ти изяждам очите,
някаква зелена течност изтичаше от тях.
Мислех, че червена е кръвта на добрите.
Бях реална, но всъщност аз спях.

Изядох наглия ти поглед,
с който ме караше да млъкна.
Аз, по-нагла от теб,
налях си водка, за да преглътна.

Добра вечеря се оказаха очите ти сини,
бях убедена, че имам слабост към тях.
Пресолих ги. Обичам сол.
Намеквам, че сълзях...

С часове можех да те гледам в очите,
можех, докато не преигра.
Наред бяха сълзите,
докато промяната в погледа ти не разбера.

Не можех повече да чакам,
не исках лицемерните ти очи да виждам.
Памуци с ракия вместо очи ти слагам,
на тези, които няма да ти видят очите завиждам...

                                                                                  `Евелина_

© Евита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??