1.04.2006 г., 12:00 ч.

ЗА МЕНЕ, МАЙКО, СЕ МОЛИ... 

  Поезия
861 0 17

За мене, майко, се моли...


Не ме съди сурово, вече нося своя кръст
и пътя с тръни и бодли аз сам поех,
не ме кори, на устните сложи ти пръст,
мълчи, те моля, самичък се проклех...

Не вдигай своята ръка правдива,
не хвърляй упреци и тежки думи,
че всеки укор смъртно се забива -
в душата зеят дупки от куршуми...

Не ми прощавай с поглед милостив,
на себе си щом аз не бих простил,
за мене, майко, само се моли,
за грешника, сърцето ти ранил...


29.03.2006г.

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??