14.09.2019 г., 7:52 ч.

За музите и драконите 

  Поезия » Хумористична
342 2 3

Писал беше вчера тук един колега,
За дракони и музи некъв смешен стих. 
Четох аз и тежка муза ме налегна,
и викам дай и аз да мацна един щрих.

 

Може и да не съм никва поетеса,
ама реших и аз да се разпиша,
гледам всички в стихове се месят,
та викам дай едно пък да напиша. 

 

За драконите – май ни един не знам...
Обаче ако ще си дрънкаме за муза,
не търсете нейде във гората. 
Не е в люспите на дракона вратата,
а в изтърване (поредното!) на автобуса. 
Стане ти скучно - тресне те в главата.
И няма как – да дращиш почваш с плам.

 

Музата е червей, глист досаден,
който те тормози денонощно. 
А си му отказал - става безпощаден
и всичко друго става невъзможно. 

 

За другите не знам, ма мойто вдъхновение,
душа дава по тъмни доби да се вихри. 
Какво да правя - аз съм сова по рождение
и мозъкът ми късно бръмка, а не цикли?

 

Ако някой пише, не дирете муза, ни люспеста гад
Няма никакво вълшебство там, пък камо ли обрат. 
Оставете драконите да си спят спокойно -
не са виновни те за ничии писания. 
Да кажем истината май е най-достойно:
Който пише просто... търси си внимание... 😊 

 

Така че драги "дракони", поспрете! 
Недейте взема всичко толкоз остро😊 
За свойте „поетеси“ принцове бъдете. 
Че люспести гадини има доста. 😊 

© Бистра Стоименова Всички права запазени

Сънуват ли драконите принцеси,
и рицари, поднесени в китайски сос?
Любовни стихове, когато пишат поетеси,
дали не си мечтаят за незнаен гост,
нахлул нахално в скромните им стаи, ...
  635  15 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хахахах, мерси хора

    Това реално тръгнах да го пиша като коментар под стихчето на mislitel (Георги Каменов), но като стана много дълго, викам дай да си бъде самичко
  • Радвам се, че и една поетеса се включи в битката :"
    А дракони, много, но наистина жената си иска принц на бял кон 😀😋😀
    Поздравявам те.
  • Бистре, достоен отговор!...
    "Тежка" Муза, "мацнат" щрих,
    Дракона залости в стих!
Предложения
: ??:??