Харесвам много старите моми!
Харесвам ги по хиляди причини!
Най-вече, че са истински Жени,
макар да са самотници с години.
Те хич не са моми, не са и стари!
Те имат свои правилни... черти.
Те днес са и любими, и другари,
и са до нас във тежките ни дни.
Но не знам защо, обиждаме ги лошо.
А те са безобидни... и добри!
Това, че някога са теглили на Гошо
една по-дълга рано на зори
не е порок, а чисто просто сила!
И ярък пример за такива като нас.
Да не пребъдем с някого насила!
Да бъдем себе си във този час!
© Yuri Yovev Всички права запазени