За нещата от живота
и живота от нещата
M ислиш се за много голям и велик,
но душата ти е бездомник
на живота гаден – затворник.
И остава тя съвсем сама,
лежаща на сухата трева.
Животът е труден, запомни го.
Не е игра на Хазарт и бинго.
Имаш ли приятели, имаш всичко на света,
погледни в очите живота и открий любовта!
Животът не е лек,
винаги бъди нащрек!
Животът може да е сладък,
но знай, че е кратък!
Животът може да е болезнен,
но знай, че е безценен!
Ще ти кажа аз, че животът
е една игра без правила
и не може да се рестартира ей така -
умреш ли, умираш завинаги, за всеки,
и оставаш в земята во веки!
Така че живей за момента
и не гледай конкурента!
© Калоян Радулов Всички права запазени