31.12.2006 г., 19:31 ч.

За несъстоялия се референдум 

  Поезия
627 0 0

За несъстоялия се референдум

          Скоро в Европа ще влезем,
          сякаш никога не сме били...
          Други вместо нас го решиха
          и не ни попипаха дори.

          Уж на земята си живеем, 
          а друг живота ни ще реди.
          Даже и реакторите ни закриха,
          а не ни попитаха дори.

          Отново ни мислят за стадо,
          което дружно напред да върви
          и да вярва и когато страда,
          но не ни попитаха дори.

          Съвсем скоро ще си тръгна
          от моята земя на толкова мечти...
          Тук в роднина беден ни превърнаха,
          защо не ни попитаха дори?

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??