9.08.2020 г., 12:31 ч.  

За новозаселници 

  Поезия » Оди и поеми
983 0 4

Да се заселиш отново на белия свят,

така сякаш си бил отхвърлен от него.

Неядно, да се събудиш с добро сърце,

да забравиш за всички змейови дарове

и да се събуждаш отново и отново,

живеейки в радост от подкрепата свише...

Откриват се толкова благожелателни пориви,

в ненадейност, в непреднамереност, без обиди.

С нови очи проглеждаш - неизминат света.

Пред теб се ширва максимално обтекаема залисия.

Красотата се втурва напред като самодива.

За да я догониш, ти трябва сила непреодолима.

 

За новозаселващи се в този свят

лек за охлузване все още няма открит.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??