14.09.2017 г., 17:04 ч.

За облаците 

  Поезия » Пейзажна
332 0 0

           За облаците

 

Заблъскаха се облаците във небето

и горе стана страшна крамола!

Тъмата облачна се плъзна по полето

и дъжд заплиска в близките села...

 

Светкавици разсякоха, със гръм простора

и пукота им ясно проехтя,

и целейки се някъде  на вън във двора,

стихията във крушата се вля!

 

И тя безпаметно ранена се из вряска

и тялото от болка почерня!

Наоколо искрите  просто захвърчаха

И облака от горе се... изля!

 

    14.08.2017.Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??