5.11.2014 г., 7:57 ч.

За онези първите 

  Поезия
412 0 1

за онези първите

да пием тази вечер.

за първите

да вдигнем нека тост.

 

за тези, дето

ни разкриха – няма вечност.

в живота всеки

се оказва просто гост.

 

да вдигнем тост

със бяло вино

за първия, когото

нараних.

 

за първия, когото

не обичах,

за онзи, дето

първи ме уби.

 

за онзи, дето

първи ме предаде.

за първата любов

да пием също.

 

за онази скритата

и сякаш неразбрана,

дето винаги в сърцето

ще се връща.

 

да пием още

за най-първата ми болка,

за най-първото

отчупено парче

 

и за първите

изгубени парчета…

колко бързо

времето тече.

 

за онези първите

да пием тази вечер.

за тях да бъде

първият ни тост.

 

за поредните

ще пием утре вечер…

в живота всеки

се оказва просто гост.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страшно много ми хареса стихотворението ти, Или! Винаги съм смятала, че всеки, който премине през живота ни е наш учител и винаги с носталгия си спомням за първия...не защото ми липсва, а защото и той е оставил своя отпечатък. Трогна ме наистина!
Предложения
: ??:??