1.09.2018 г., 1:10 ч.

За опозорената любов и градския ад 

  Поезия
352 1 2

Отекваха кухите стъпки в паважа,

сред бледите сенки на градския дух

в нощ неприветна през третата стража –

тогаз скръбен вой дойде в моя слух.

 

Из нежната гръд със кървава рана,

побягна самичка тя вън от града,

кат' птиче безволно, с рокля раздрана,

опозорена си тръгна сред нас любовта.

 

Усетих как червей ми гложди сърцето,

а другите бяха спокойни кат' гроб.

Празнуваха всички с любов тъй превзета,

но как се обича без да има любов?!

 

Избледняха нейните кървави стъпки,

навярно издъхна самичка на прага.

Започна се празник и побиха ме тръпки –

с конфети празнувахме живи във ада...

© Стоян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??