16.06.2011 г., 11:52 ч.

За поезията 

  Поезия » Гражданска
503 2 0

Поезията не е само думи

и емоция, от нищото  дошла!

Тя трябва да е стреляна с куршуми

и кастрена на живо, със тесла...

 

Със модите ви аз не съм съгласен,

че патосът е вече демоде!

Че този кален свят не е прекрасен,

макар че често с тръни ни боде!

 

Глаголите натруфени не струват,

когато няма да ги разберат...

В живота хората най-често псуват

и с лакти си проправят своя път!...

 

Ний никога не ходим по килими...

При нас не е безкрайна Пролетта...

Едва устискваме, след лоши Зими.

И плащаме за туй, че сме в света...

 

А чувствата ни често ни изгарят,

затуй и стиховете ни пламтят!

Те ехо са! И този свят повтарят!...

Затуй те  трябва силно да кънтят!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??