23.03.2014 г., 23:56 ч.

За пореден път 

  Поезия » Бели стихове
625 1 2

за пореден път ще се увериш

че любовта и алкохолът

много си приличат 

дали защото се пристрастяваш

към тях

или пък защото те стоплят 

отвътре

а може би защото

след всяка нощ завършила

с повече любов 

или алкохол

те чака главоболие

и повече кафе

и всеки път копнееш да обвиеш

с пръсти нечие гърло

дали ще е на същество

копнеещо за ласка

с което ще споделиш легло

или на студената бутилка

която ще гледаш празно

примамваща с утеха

за пореден път ще се увериш

че любовта и алкохолът

могат да убиват

целувки спиращи дъха

глътки без дъх


за пореден път

любов

алкохол

ще забравиш разликите

с премежен поглед

от любов или алкохол

вече не помниш дори това

 

за пореден път ще се увериш

че все пак

любовта 

не е алкохол

и алкохолът

не е любов

 

приличат си

нали?


© Ния Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря много Всичко е плод на въображението ми общо взето
  • Накара ме да се усмихна в съгласие. Интересен подход за 15-годишно момиче. Харесах! Поздрави!
Предложения
: ??:??