за пореден път ще се увериш
че любовта и алкохолът
много си приличат
дали защото се пристрастяваш
към тях
или пък защото те стоплят
отвътре
а може би защото
след всяка нощ завършила
с повече любов
или алкохол
те чака главоболие
и повече кафе
и всеки път копнееш да обвиеш
с пръсти нечие гърло
дали ще е на същество
копнеещо за ласка
с което ще споделиш легло
или на студената бутилка
която ще гледаш празно
примамваща с утеха
за пореден път ще се увериш
че любовта и алкохолът
могат да убиват
целувки спиращи дъха
глътки без дъх
за пореден път
любов
алкохол
ще забравиш разликите
с премежен поглед
от любов или алкохол
вече не помниш дори това
за пореден път ще се увериш
че все пак
любовта
не е алкохол
и алкохолът
не е любов
приличат си
нали?
© Ния Todos los derechos reservados