27.08.2005 г., 14:43 ч.

за после.... 

  Поезия
653 0 0
Запази я,
нека е дълбоко,
там при сребърните глетчери -
в потайното
там където недокосване е
северно
и непристъпно,
върховете остри са
и вятърът по тях се бръсне,
свири пронизително,
насечено,
там където
месеца не стъпя,
писъкът дори замръзва,
там я запази
за после.

Не погубвай
свойта страст,
дори когато невъзможно е
тя да се излее
по духа и кожата,
не я убивай,
нито я проклинай,
нито я затваряй,
пренареждай,
нито деформирай,
ни гримирай,
ни кодирай,
нито я обричай в служба,
запази я....

Там сред чистотата,
там далече,
там я запази
за после....

После ще настъпи....

© Стефан Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??