5.04.2019 г., 8:30 ч.

За последно 

  Поезия » Любовна
448 2 2

Преди пердето да се вдигне придърпано от юг,

аз искам в стаята отново да се съмне и в нея да

остане разпуканият залез – тук.

И точно в този миг да мога с него да се любя –

до насита, с нрав младежки и за последно да

отпия глътката от еликсира оставена в капчица

върху перваза.

Той е мъж – Да, той е! И навярно за последно ще

ме гали с ръцете си по жълтото ми тяло.

Кръвта ще кипне, когато му оставя косите си

върху здравото му рамо.

Гласът ми да запомни – не искам друго!

„Отново - теб ще чакам на нашата гара“!

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Представих си всичко толкова ярко и едновременно изпитах бушуващата стихия на жената. Вдъхновяваща поезия!
  • Колко често си мислим, че е за последно и след последното пак...
    Благодаря ти за замислящите редове!
Предложения
: ??:??