19.11.2011 г., 12:46 ч.

За правото на водата да тече 

  Поезия
782 1 6
"Лени, никога недей пи вода, дето не тече…"
"За мишките и хората" - Джон Стайнбек


Срещнах много застояла вода.
Тя дали бе утолявала жажда?
Дали и тя като мойта душа
беше раждала, днеска не ражда?
Този ручей – до вчера свещен,
подминават го, сякаш той сух е.
Вчера текъл, а днеска не ще -
пиха хора и после го плюха.
Аз се спрях и почистих с ръце
всяка клонка, запушила пътя.
И водата днес бистра тече,
само хорският поглед е мътен.
Ах, защо сме готови  така
да потъпчем водата, не зная.
Тя пои ни, спасява света –
ние, кучета – пием и лаем.

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??