22.03.2022 г., 19:14 ч.

За пролет зажаднели 

  Поезия » Пейзажна
278 1 2

Във едва поникнала тревата
цъфнала иглика розовей
и намига – пролетта с цветята,
пъстра рокля скоро ще развей.

 

С птици кацнали на раменете
и със златни, слънчеви коси,
с шапка синя – късче от небето
тя красива пак ще заблести.

 

И дано с усмивка да я срещнем
в тиха вечер, нощи със звезди.
От земята този хаос грешен
с мирис на барут да отшуми.

 

Някой с топлина да ни погали,
теб и мен, и всички в този свят.
За цветя и пролет зажаднели
нека се опием с аромат!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??