Mar 22, 2022, 7:14 PM

За пролет зажаднели 

  Poetry » Landscape
276 1 2

Във едва поникнала тревата
цъфнала иглика розовей
и намига – пролетта с цветята,
пъстра рокля скоро ще развей.

 

С птици кацнали на раменете
и със златни, слънчеви коси,
с шапка синя – късче от небето
тя красива пак ще заблести.

 

И дано с усмивка да я срещнем
в тиха вечер, нощи със звезди.
От земята този хаос грешен
с мирис на барут да отшуми.

 

Някой с топлина да ни погали,
теб и мен, и всички в този свят.
За цветя и пролет зажаднели
нека се опием с аромат!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??