9.08.2020 г., 19:14 ч.

За "Промяната" 

  Поезия
339 0 0


...
За "Промяната"?
За нея трябват и дела,
за едни - погрешно разбрани,
за други са само "свободни" слова,
а трети -
манипулативно заети...
Който мисли себе си прав
да вдигне камъкът корав
и с всичка сила да замери
"онези ",
дето криви ги намери...
Позиция или опозиция, 
само Господ е с право да съди!
Няма случайности!
Има повратности!
Застанала в свойта неутралност,
не съм застинала откъм промяна,
в житейската си давност
безкомпромисна е мисията ми и зряла,
и моите възпитаници ще го потвърдят,
със собствените си успехи промяната ще изявят...
Дали ще бродят по света,
или ще бъдат в собствената си страна,
с култура, интелект,
знания и смислен мироглед,
революцията им ще бъде философска,
умело повеждат борба - тихичка, проста.
Предавам нататък и виждам надежда,
за кратко научих ги как се прецежда
стойност, качество, сила...
Осъзнаха - не съществува магия!
С упорство в труда,
благи, разумни дела,
искрени и вдъхновени...
Промяната и младостта
вървят ръка за ръка!
   

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??