5.12.2012 г., 10:39 ч.

За рекламата 

  Поезия » Хумористична
398 0 0
Неспирно агресивните реклами
заливат ни и всеки лев скатан
в джобовете, измъкват ни с измами.
Чрез радиото, малкия екран,

чрез интернет, билбордове, плакати
чрез вестници, чрез пощата дори,
мастити фирми, дребни тарикати
зомбирайки ни, смучат куп пари.

Да смучат... нека! Бих желал обаче
да гледам срещу левчетата свои
реалност натурална. Тоест “Сачи”
например да речем, месо от соя

когато ми предлагат за колбаси,
бих искал аз на живо от екрана
да гледам как с претъпкани стомаси
в рекламната агенция се хранят

със кренвирши. Как пият „Кока- Кола”
със литри ежечасно. Как тампони
служителките – натурално голи –
през пет минути сменят. Как нагона

събужда „Трибестан” и самолета
издига се на горе и в хангара
прибира се на живо, след което...
Тогава само аз без коментари,

от тяхната лоялност мотивиран,
бих купил си от раз, дори напук,
макар ненужен, ала рекламиран
тъй натурално, всякакъв продукт.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??