2.06.2013 г., 19:44 ч.

За рожден ден 

  Поезия » Бели стихове
689 0 3

Мамо, мамо, виж ме само,

стигнала съм твойто рамо!

А и вчера баба рече,

че голяма аз съм вече!

 

А пък татко все се мръщи -

късно се прибирам вкъщи.

Лаптоп искам да ми купи.

Щом му река, се нацупи.

 

Моля ти се, мила мамо,

ти ще го накараш само!

Винаги ще бъда тук,

ще си имам и фейсбук!

 

- Татко ти е безработен,

дядо ти е безимотен.

Виж каква голяма криза!

Батко ти пък иска риза.

 

Пенсията баба взима

и спестовната си книжка.

Не издържа, не приема

детската въздишка.

 

Сърцето и затропа,

а в гърлото бучка

и донесе тя лаптопа

на любимата си внучка!

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??