10.12.2011 г., 22:46 ч.

За себе си добра 

  Поезия
593 0 0

Проклета да съм, ако някога отново заобичам...

Проклет да е и този, който това от мене ще очаква...

Дните на себе си от тук насетне ще наричам

и ще помня, че нероден е онзи, който има правото да ме разплаква!

 

Ужасно уморена съм от обич,

а някой казваше, че тя дарява сили.

Силна много време бях - падах, но не спирах - пълзях.

Със страховете даже се борех, вярвах в чудеса,

мечтах ги и се молех.

 

О, стига! Подсладеното вино от днес предпочитам -

истинското просто вгорчи ми до болка душата!

Със сладостта отново ще политам,

но ще бъда сигурна, че мога и да стъпя на земята.

 

А как крещи във мене всичко!

Как исках нещо истинско някъде, в някой да видя,

било то и едно-едничко...

Сега вече просто не ща! И ставам

само за себе си единствено добра!

© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??