Проклета да съм, ако някога отново заобичам...
Проклет да е и този, който това от мене ще очаква...
Дните на себе си от тук насетне ще наричам
и ще помня, че нероден е онзи, който има правото да ме разплаква!
Ужасно уморена съм от обич,
а някой казваше, че тя дарява сили.
Силна много време бях - падах, но не спирах - пълзях.
Със страховете даже се борех, вярвах в чудеса,
мечтах ги и се молех.
О, стига! Подсладеното вино от днес предпочитам -
истинското просто вгорчи ми до болка душата!
Със сладостта отново ще политам,
но ще бъда сигурна, че мога и да стъпя на земята.
А как крещи във мене всичко!
Как исках нещо истинско някъде, в някой да видя,
било то и едно-едничко...
Сега вече просто не ща! И ставам
само за себе си единствено добра!
© Галина Кръстева Todos los derechos reservados