5.04.2016 г., 20:32 ч.

За статуквото 

  Поезия » Гражданска
523 1 2

        За статуквото

 

Когато някога ти бръкнат в джоба

и ти на туй се инатиш,

намразваш бирниците си до гроба

и търсиш да си отмъсти.

 

Мечтаеш ти за някакви реформи

но "бирниците" ги не щат!

И все измислят неща много спорни

пред "бонусите" да не спрат

 

Ръката им в каймака да остане,

по старому да си крадат,

фалшивите закони да ги бранят,

а хората край тях да мрат!

 

Да си останат "петата колона",

във мафиотската игра,

да ни съветват още от амвона,

да служат в чуждата страна!

 

Направиха закони в Парламента,

да скрият гъза си посран

и кланяйки се   пак на Ориента,

да правят черния си план!

 

С парите ни станаха богаташи!

Това са хора без морал!

Делят ни пак на наши и на ваши...

Кои са, мисля си разбрал!

13.05.2015г. София

 

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Надявам се да се намерят повече, такива хора като нас! И....нещата да станат!
  • Точно и ясно изразена гражданска позиция, поздрави за стихотворението! Всеки от нас трябва да реши, че иска промяна, но процесът е прекалено комплексен. Подобни промени първо се случват на нивото на ума, а при голяма част от населението това ниво или е отровено или пък изпълнено с битовистични проблеми, които държат Човека прикован към първичната тленност. Мечтая заедно с Вас за един по-добър свят!
Предложения
: ??:??