Защо си тъжна днес? Кажи ми!
От суета ли е? Недей!
Така са звънки твойте рими -
от тях запял би и Орфей!
Напразно чувства не пилей,
че тихо е сега край нас.
О, моля те! - Ти се засмей!
Ще бъдем само ти и аз.
За теб ще вика моя глас
от обич, от едно сърце.
Пресипне ли гласът тогаз -
ще пляскат двете ми ръце.
На сцената си ти - Прекрасна,
усмихната и светлоясна...
© Асенчо Грудев Всички права запазени