За теб
Душата си на Дявола бих дал
да зная само, че ще си щастлива!
Във Ада най-покорно бих стоял,
но само да те има, да си жива!
Бих преборил бурното море,
с ветровете ще премеря сили!
Ще моля аз безкрайното небе
да ни прости за туй, че сме грешили!
Но любовта не може да е грях!
Тя е надежда, вяра, упование!
Всичко тя е и това разбрах!
Мечти и радост! Болка, упование!
Заради тебе дишам и живея!
За тебе в Ада даже ще горя!
И като пепел ще се разпилея
за да потъна в черната земя!
14.11.2023 г.
© Георги Иванов Всички права запазени